4.7 stars reviews

Botox behandelingen

Botox behandelingen, wie heeft er tegenwoordig niet van gehoord? De bekende botox die veel beroemdheden al jaren een jongere, gladdere en mooiere huid geeft, is in feite een natuurlijk product welke de naam botulinetoxine draagt.

Bunny Lines Botox Behandeling Kristal Clinics
Is het je opgevallen dat je een asymmetrische kin hebt of ben je erg geïnteresseerd in een V-shape gezicht?

Kaakspier (tandenknarsen)

Ben jij een echte lachebek die niet vies is van een flink potje schaterlachen? Dan ben jij ook iemand die lachrimpeltjes ontwikkeld!

Kraaienpootjes

Word jij ‘s nachts wakker van je eigen tandengeknars? Heb je daardoor pijn aan je tanden en kaak? Dan heb je waarschijnlijk een sterke kaakspier en kunnen wij jou helpen met botulinetoxine!

Overmatig Transpireren

Wat is Botox?

Bij botox behandelingen gebruiken wij de natuurlijk eiwit afkomstig van een bacterie die al gedurende langere tijd als spierverslapper wordt gebruikt in de medische wereld. Dit eiwit blokkeert de prikkeloverdracht tussen de spier en de zenuw waardoor de spier zijn activiteit verliest en niet meer samentrekt. Deze werking is tijdelijk van aard en nadat het eiwit weer uit het lichaam is, herstelt de spier zich volledig. Het lichaam breekt dit eiwit zelf af binnen drie tot vijf maanden. Botox behandelingen zijn dus redelijk natuurlijk.

Is Botox veilig?

Omdat Botox al lange tijd goedgekeurd is als een medicijn tegen onder andere hoofdpijn, migraine en tandenknarsen, is dit spul zeker veilig. Over het algemeen is de dosering bij het toedienen als medicijn groter dan bij cosmetische toepassingen. De veiligheid hangt onder andere van de volgende zaken af:

  • Wie dient het toe? Er is bekwaamheid nodig om botox behandelingen te doen. Hiervoor moet de behandelaar een BIG-geregistreerd cosmetisch arts zijn.
  • Als je ‘te veel’ botox toe laat dienen voor betere effect, kan dit averechts werken. Zoals eerde gezegd, dan zou dit de spieren plaatselijk helemaal verlammen.
  • Als je heel jong aan Botox behandelingen doet, dan zal de huid op die plek erg dun worden. Ook de spieren worden dan zwakker.